Patrik Antonius saknar de gamla spelen

Den finska pokerspelaren Patrik Antonius som förmodligen är den bästa pokerspelaren från Finland genom alla tider berättar i en intressant intervju om den gamla goda tiden då det var lätt att hitta bra spel. Med den goda tiden menar Antonius omkring 2005-06 då man kunde hitta bra spel både live och online på de högsta nivåerna.

Patrik Antonius är definitivt en av de allra mest respektera pokerspelarna. Han är en cashgame-specialist som spelat i de högsta spelen under många år. Han kan vara spelaren som vunnit mest pengar online någonsin. Hans närmaste konkurrent till det borde vara Phil Ivey. Phil Ivey ska ha vunnit omkring 20 miljoner dollar på sitt konto på Full Tilt Poker.

Han spelade där under sitt eget namn, Phil Ivey. Det var under den tiden som han var ett sponsrat proffs. Patrik Antonius blev senare också ett sponsrat proffs och spelade då också under sitt eget namn. Men innan dess så spelade han under andra nicknames. Finddagrind och I_KNOCKOUT_U är exempel på kända Antonius-nicknames. Lägger du ihop alla vinster som Antonius vunnit med alla sina konton på alla sajter och sätter det mot Phil Iveys 20 miljoner, så är nog finländaren ett rejält snäpp över det.

Antonius satt också i det kända The Big Game i Bobbys Room på Bellagio Casino. Där gick spel förut så högt som 8000/16000 dollar (limit mixed games). Antonius berättar nu att man ska vara glad om man hittar insatser på 1000/2000. Online kunde man ofta spela 500/1000 deepstacked i No Limit Hold’em och Pot Limit Omaha. Det var sådana spel där potterna blev värda flera hundra tusen dollar. Rekordpotten som spelats online låg på över 1,3 miljoner dollar och vanns så klart av Antonius.

Patrik Antonius pratar också om spelen i Macau. Det är där de allra största spelen går just nu. Antonius som är en spelare som är kompetent i alla spel gillar att spela mixed games. I Macau är det dock No Limit Hold em för hela slanten.

Så vi kan konstatera att det är lite gråare tider för Patrik Antonius som också medger i intervjun att han saknar den gamla goda tiden. Vi kan väl dock inte tycka alltför synd om Antonius. Han har gott om deg och livet verkar ganska glassigt för honom borta i Monaco där han bor.

a-winning-hand

View more posts from this author